این مقاله از تارنمای انقلاب اسلامی در هجرت شماره ٨٢١ بر گرفته شده است. این تارنما در حال حاضر مورد حمله ارتش سایبری سپاه پاسداران رژیم ولایت فقیه قرار دارد و از دسترس خارج است:
در 31 ﮊانویه 2013، تحلیل گر پیشین سیا، حمله هوائی اسرائیل به سوریه را، در نوشته ای، بررسی کرده است:
در 31 ﮊانویه 2013، تحلیل گر پیشین سیا، حمله هوائی اسرائیل به سوریه را، در نوشته ای، بررسی کرده است:
گفته می شود علت حمله هوائی اسرار آمیز اسرائیل به سوریه، انتقال موشکهای زمین به هوا به لبنان و تحویل آنها به حزب الله لبنان بوده است. اما این حمله، خطر گسترش جنگ را در سطح منطقه در بردارد. حمله هوائی 30 ﮊانویه اسرائیل خساراتی را ببار آورده است اما چرا این حمله انجام گرفته است؟ اسرائیل نه می گوید حمله به مرکز تحقیقات نظامی ارتش سوریه در نزدیکی دمشق را انجام داده است و نه می گوید چرا این کار را کرده است. حکومت سوریه می گوید محلی که بمباران شده است، مرکز تحقیقات علمی بوده است. منابع امریکائی می گویند هدف حمله از بین بردن محموله هائی از موشکهای ضد هوائی بوده است که می باید به لبنان حمله و در اختیار حزب الله گذاشته می شد.
• حدس ها در باره علت حمله هوائی اسرائیل به سوریه، متعدد هستند. سر و کار با خاورمیانه است. تحلیل یک رویداد، دلایل وقوعش را کامل در بر نمی گیرد مگر اینکه به گفتن این که توطئه است، بسنده نکنیم و در پی توضیحی برویم که واقعیت را همان سان که رخ داده است، معلوم کند. به قول روزنامه لبنانی دیلی استار، حمل اسلحه ای به لبنان برای حزب الله، از جمله این اسلحه، امر تازه ای نیست. زمانی دراز است که این کار انجام می گیرد. پرسش اینست که اسرائیل حالا چرا به فکر حمله هوائی به سوریه بقصد از بین بردن محموله های موشک ضد هوائی افتاده است؟
• بدون تردید، این حمله یک آزمون بوده است. اسرائیل خواسته است بداند اثر این حمله بر جنگ داخلی سوریه چیست؟ از نزدیک در این حمله بنگریم، می بینیم با توجه به ترسها که در باره خطر گسترش جنگ در ورای مرزهای بین المللی سوریه، اظهار می شوند، اسرائیل، با این حمله، بسا امید داشته است حکومتهای غرب فعالانه تر از مخالفان رﮊیم اسد در سوریه حمایت کنند.
و یا شاید، انگیزه اسرائیل عکس این باشد. توضیح این که اسرائیل از رﮊیم جدیدی که می خواهد جانشین رﮊیم اسد شود بیشتر می ترسد. زیرا ممکن است بر رﮊیم جدید عناصری مسلط شوند که اسرائیل آنها را بدتر از اسد و رﮊیم او می داند. بنا براین، با حمله هوائی به سوریه، خواسته است کمکی به رﮊیم اسد بکند.
• اما توضیح عمومی این حمله اینست: اسرائیل نیروی نظامی خود را برای از میان برداشتن هرچیز و هرکسی بکار می برد که برایش خطر ساز باشد. البته، به پی آمدهای گسترده ای که حمله هایش در کشورهای همسایه ببار می آورند، یا برای دوستانش ببار می آیند و حتی به منافع دراز مدت خود، اعتنائی نمی کند. هدفش تحصیل حداکثر امنیت برای اسرائیل، ولو بقیمت نا امنی مطلق برای دیگران، است. کوبیدن دیگران بقصد آسان تر کردن کوبیدن آنها در آینده، از هدفهای ثابت تجاوزهای نظامی اسرائیل است.
•دلیلی که برای حمله هوائی به سوریه بیشتر از هر دلیل دیگری، بر قلم ها و زبانها آمده است، جلوگیری از مجهز شدن حزب الله لبنان به موشک زمین به هوا است. در واقع، هراندازه لبنان از داشتن این موشک محروم تر، برای اسرائیل جولان دادن در حریم هوائی لبنان آسان تر. حتی اگر هدف اسرائیل از بین بردن این موشکها باشد، در این حمله، به پی آمدهای گسترده آن اعتناء نکرده است. حال آنکه این پی آمدها را داشته است. روزنامه دیلی استار دو پی آمد را شرح کرده است:
یکی از پی آمدها، زیانی است که مردم سوریه می بینند. تردید نیست که این مردم به هیچ رو علاقه ندارند ببینند اسرائیل خود را وارد خیزش مردم بر ضد رﮊیم اسد می کند. زیان بیننده دیگری کشورهای همسایه، نظیر لبنان است. زیرا سخن از آن بمیان است که بنا بر حمل موشک برای – ولو هنوز ثابت نیز نشده است - حزب الله لبنان بوده است.
برای امریکا نیز پی آمد دارد – با توجه به طبیعت رابطه امریکا با اسرائیل – هرگونه اقدامی از سوی اسرائیل، از چشم امریکا دیده می شود. همانطور که سرمقاله نویس دیلی استار می پرسد: «اگر اسرائیل اقدام به بمباران 30 ﮊانویه مرکز تحقیقات ارتش سوریه کرده است، آیا او بدون اطلاع رئیس خود در ائتلاف، امریکا، این کار را کرده است؟»
◀ در 3 فوریه 2013، تایم آو اسرائیل گزارش می کند که موشکها زمین به هوا، موشکهای روسی SA-17 هستند. روزنامه مدعی است که در مرکز الجماره، تجهیزاتی نگاهداری می شوند که در بکار بردن اسلحه شیمیائی، مورد استفاده قرار می گیرند. روزنامه از قول ﮊنرال عبدالعزیز جاسم الشلال، که ارتش را ترک و به مخالفان پیوسته، نوشته است که بهنگام حمله به مرکز الجماره، متخصصان ایرانی و روسی در آنها حاضر بوده اند.
ایران و سوریه هردو اسرائیل را به اقدام تلافی جویانه تهدید کرده اند. روسیه و ترکیه و کشورهای دیگر حمله هوائی اسرائیل به سوریه را محکوم کرده اند.
◀ نوول اوبسراتور (2 فوریه) گزارش کرده است که مرز دقت این موشکها بسیار بالا است و هرگاه حزب الله بدانها مجهز شوند، کار بر نیروی هوائی اسرائیل مشکل می شود.
◀ در 3 فوریه 2013، اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل که در کنفرانس امنیت مونیخ شرکت کرده بود، در پاسخ به پرسش خبرنگاری تصدیق کرد که اسرائیل به کاروان حامل اسلحه در سوریه حمله کرده است.
انقلاب اسلامی: اما اگر این موشکها در اختیار سوریه هستند و می خواهد آنها را در اختیار حزب الله لبنان بگذارد، چرا از آنها بر ضد هواپیماهای اسرائیلی استفاده نکرده است؟ وزیر خارجه ترکیه نیز همین پرسش را بعمل آورده است.
شماره ۸۲۱ از ۲۳ بهمن تا ۶ اسفند ۱۳۹۱
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire